Skogsentreprenörernas branschorganisation byter namn till SE

Efter helgens årsstämma är det klart att branschorganisationen för landets fristående företagare inom det svenska skogsbruket byter namn från SMF till Skogsentreprenörerna, SE.

– Namnbytet är en naturlig följd av den förflyttning vi gör i organisationen. Nu heter vi vad vi är, säger Anna Furness, vd på Skogsentreprenörerna.

För ett par år sedan inleddes ett förändringsarbete inom branschorganisationen för landets fristående företagare inom det svenska skogsbruket. Det har pekats ut en tydlig inriktning mot företagarfrågor, representation i de sammanhang som är viktiga för medlemmarna samt ökad kraft att driva opinionsbildning kring skog och entreprenörskårens viktiga roll i skogens värdekedja. Entreprenörskåren är idag dessutom en mycket diversifierad företagarkår med verksamheter inom drivning, skogsvård eller planläggning för att nämna några. Alla ska känna sig hemma i föreningen.

– Konsekvensen av detta arbete är att vi byter namn. Nu har vi ett namn som blir enklare att kommunicera och tydligare anger vilka vi företräder. Nu heter vi helt enkelt vad vi är, säger Anna Furness, vd på Skogsentreprenörerna.

Hon berättar att övergången sker omedelbart, men att det kommer att ta en tid innan alla kommunikationsplattformar fått rätt profil.

Även entreprenörernas egna certifieringsparaply inom PEFC byter namn, till SE Cert.

– Beslutet på årsstämman var enhälligt och det känns otroligt stimulerande att nu få ett namn som blir ett redskap för ökad tydlighet i vår kommunikation, sammanfattar Anna Furness.

se-logga

Undrar du något?

Kontakta oss gärna