Vill du jobba med oss? Vi söker nu en entreprenadingenjör, eller en erfaren kalkylator, som vill arbeta rådgivande mot våra 700 medlemsföretag.

Skogsentreprenörerna jobbar hårt för att skapa professionell skogsentreprenad. Vill du jobba med oss? Vi söker nu en entreprenadingenjör, eller en erfaren kalkylator som vill arbeta rådgivande mot våra 700 medlemsföretag.

Skogsbruket och skogsindustrin står inför spännande utmaningar. Skogsråvaran är högaktuell som en del av lösningen för att klara omställningen till ett fossilfritt samhälle. Mer än 90 procent av det arbete som bedrivs i våra skogar är utkontrakterat så skogsentreprenören har en nyckelroll i en mycket viktig framtidsekvation.

Våra rådgivare fokuserar på att förse våra medlemmar med stöd och verktyg för att kunna bedriva professionell och lönsam skogsentreprenad. Att bistå med avtalsanalys och anbudskalkylering, affärsmässiga resonemang, ekonomisk insikt och trygghet i avtalsjuridiska ramverk är grundbultar för detta. Entreprenaderna i branschen är typiskt sett utförandeentreprenader kontrakterade på ett längre ramavtal. Tjänsterna är både tungt maskinarbete i terräng och manuellt röjnings- och planteringsarbete. Som branschorganisation har vi också ett ansvar att vidareutveckla vår omvärld. På olika sätt representerar vi våra medlemmar i skogsbrukets bransch- och utvecklingsforum.

Du behöver inte ha erfarenhet från skogsbruket, men vi räknar med att du har gedigen erfarenhet av entreprenad: avtalskonstruktion, kalkylering och kontraktering. Du förstår att för att kunna gå in i seriösa affärsrelationer behöver man analysera sin egen verksamhet och effekter av tidigare affärsupplägg. Du tror på det proaktiva entreprenörskapet och du ser att aktiv leverantörsbedömning och certifiering är bra verktyg från en seriös beställare. Vi tror att du trivs med detaljkoll, kalkyler och siffror, men du är också van vid bredare, projektledande roller, leverantörs- och beställarkontakter och du har erfarenhet av såväl planerings- anbuds- och produktionsfas. Juridiken kring entreprenaden är hemtam för dig, sannolikt har du arbetat mot AB04 och ABT06, kanske också LOU?

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Du har lätt för att skapa förtroende och har ett naturligt engagemang och driv. Du är en lagspelare och hugger gärna in och hjälper andra. Du är noggrann och analytisk och lätt för att kommunicera både muntligt och skriftligt. Du arbetar obehindrat i Office och Outlook. Att förstå handlaget som företrädare för andra är viktigt.

Här finns en framtidsbransch och 700 egenföretagare som längtar efter dig! Vi erbjuder en förmånlig anställning i en prestigelös atmosfär. Finns du i Stockholmsområdet kommer du arbeta från vårt huvudkontor i centrala Stockholm. Finns du ute i landet kan vi diskutera kontorsplats i hemmet. Tillträde enligt överenskommelse.

Vi eftersträvar en jämn könsfördelning på vår arbetsplats och ser därför gärna manliga sökande.

Urvalet sker löpande så vi vill ha din ansökan så snart som möjligt, men senast den 14 april.

Varmt välkommen med din ansökan till anna.furness@skogsentreprenorerna.se

Har du ytterligare frågor om tjänsten vänligen kontakta vd Anna Furness på 010-480 47 40.

Tjänsten är tillsatt.