Landets skickligaste skogsmaskinsförare sökes!

Vem är egentligen landets vassaste på att köra skotare? I samband med Skogs-Elmia i Jönköping den 6-8 juni kommer Skogsentreprenörerna att arrangera SM i skotarkörning. Just nu söker man efter tävlande!

– Anmäl dig snabbt – både ära och prispengar ligger i potten, säger Ebbe Lindberg på Skogsentreprenörerna.

Tävlingen som är öppen för alla yrkesverksamma förare går ut på att köra en bana med stockar utlagda i olika vinklar, varav vissa omgärdade av hinder som inte får röras. På tid ska man lasta, och skulle oturen vara framme blir det straffstockar. Rundan avslutas sedan med att stapla fem kubbar på varandra.

Sammantaget finns det plats för 20 tävlande. Av dem går hälften vidare till nästa kvaltävling där de fyra bästa till slut får göra upp om pallplaceringarna.

– De båda finalheaten när ettan och tvåan, och trean och fyran tävlar mot varandra, kommer att bli extremt spännande, lovar Ebbe Lindberg.

SM i skotarkörning har arrangerats vartannat år sedan 1993, och längs vägen har tävlingen både vuxit i status och blivit allt viktigare för att locka till sig nya förare – vilket är nog så viktigt för en bransch med växande rekryteringsbehov.

Anmälan:
Georgia Metaxas Ekonomi/Admin
010-480 47 41
georgia.metaxas@skogsentreprenorerna.se

För mer information:
Ebbe Lindberg, företagsutvecklare
010-480 47 42
ebbe.lindberg@skogsentreprenorerna.se

Frans Johansson, kommunikationsansvarig
010-480 47 45
frans.johansson@skogsentreprenorerna.se

Undrar du något?

Kontakta oss gärna